Emma
9 °C
26 °C

Tojással dobálták meg a komáromi Szent István-szobrot

2009.08.22. 11:18 Módosítva: 2009-08-22 12:27:28
Az avatás utáni első este tojással dobálták meg a szobor talpazatát.

Az első este ismeretelen tettesek tojással dobálták meg a lovasszobor alatt található István névjegyet - írja a szlovák Bumm.sk portál.

Fotó: Bumm.sk

Az esetre az éjszaka folyamán került sor Komárom belvárosában, néhány járókelő elmondása szerint már éjfél előtt megtörtént a tojásdobálás. Szemtanúk egyelőre nem jelentkeztek - írja a Bumm.

Másnap lakossági jelzésre érkeztek ki a városi hivatal alkalmazottai, és azonnal letakarították a szobrot. A szobrot Szent István névjegye részén dobálták meg nagy adag tojással. Esetleges feljelentéssel kapcsolatosan egyelőre nem érkezett hír.

A Szent István-szobor avatására Sólyom László is hivatalos volt, és óriási külpolitikai botrányt okozott, amikor pár nappal az esemény előtt a szlovák fél hivatalosan megkérte, inkább ne vegyen részt a 21-i ünnepségen. Sólyom László nem akarta lemondani az utat, amit már két hónapja tervezett a szlovákok tudtával, el is indult, de nem engedték be az országba. A szobor avatását (képeinket nézze meg itt!) nélküle tartották meg. Az avatáson nagy számban voltak jelen szlovák nacionalisták.

sti2