Konrád, Tivadar
10 °C
23 °C

Rendőrújoncokat gyilkolt az emberi bomba

2009.08.30. 11:34 Módosítva: 2009-08-30 11:37:33
Alig egy nappal azután, hogy a pkaizstáni hadsereg bejelentette, megsemmisített egy öngyilkos merénylők kiképzésére szakosodott tábort a Szvat-völgyben, akcióba lépett egy öngyilkos merénylő. Gyakorlatozó rendőrújoncok közé sétált, majd robbant, és legalább 14 emberrel végzett.

Legalább 14 rendőrújoncot rántott magával a halálba egy öngyilkos merénylő a pakisztáni Szvat-völgyben. Ez volt az egyik legtöbb áldozatot követelő terrorcselekmény a térségben azóta, hogy a hadsereg a nyár közepén visszaszerezte az ország északnyugati részén található völgy ellenőrzését a tálib lázadóktól.

A merénylő a legjelentősebb szvat-völgyi város, Mingora rendőr-főkapitánysága mellett hozta működésbe a magára csatolt robbanószerkezetet, egy nappal azután, hogy a megsemmisítéséről számolt be.

000T TRDel316692

Az épület közelében az újonnan szervezett települési rendőrség újoncai gyakorlatoztak éppen, amikor a fanatikus támadó megközelítette őket, és felrobbantotta magát. A televíziós tudósítások képsorain látszott, ahogy a rendőrök összegyűjtik a detonáció által szétszaggatott holttesteket a kapitányság épületénél, amely ellen az elmúlt hónapokban már két hasonló támadást is elkövettek. Helyi kórházi források szerint a merényletnek további nyolc súlyos sebesültje van.
A pakisztáni hadsereg az utóbbi időben arról számolt be, hogy helyreállítja a biztonságot a Szvat-völgyben és a környező vidékeken, miután áprilisban indított háromhónapos hadjárattalvisszaszerezte a térség fölötti ellenőrzést a tálib lázadóktól. Az öngyilkos merényletek és összecsapások azonban azóta is folytatódtak, s a tartományi tájékoztatási miniszter szerint ez "várható volt" a nagyszabású hadműveletek után.