Vilma
-4 °C
-1 °C
Index - In English In English Eng

Ivartalanítják a lengyel pedofilokat

2009.09.25. 12:47 Módosítva: 2009.09.25. 13:58
Elsöprő többséggel fogadta el a szejm a büntető törvénykönyv módosítását, amelynek értelmében akár kémiai kasztrálásnak is alávethetik a szexuális bűnözőket.

A lengyel parlament alsóháza, a szejm törvényt fogadott el a pedofil és vérfertőző bűncselekmények elkövetőinek kötelező gyógyszeres ivartalanításáról. A büntető törvénykönyv liberális kormány benyújtotta módosítását 400 képviselő támogatta, egy szavazott ellene, és egy tartózkodott.

Az új rendelkezések értelmében minden, 15 év alatti kiskorú vagy közeli családtag sérelmére elkövetett nemi erőszak miatt elítélt személy "a bíróság döntése alapján nemi vágyainak csökkentése céljából gyógyszeres és pszichoterápiai kezelésnek vethető alá", miután letöltötte börtönbüntetését.

A bíróság minden konkrét esetben pszichiáterek, szexológusok és pszichológusok véleményének meghallgatása után dönt a terápia elrendeléséről. Az immár súlyos bűncselekménynek számító, kiskorú vagy családtag sérelmére elkövetett nemi erőszak büntetését a jelenlegi 2-től 12 évig terjedő elzárásról 3-tól 15 évig terjedő börtönre változtatja.

A törvénymódosítást Donald Tusk liberális kormányfő kezdeményezte szeptember elején, azután, hogy bejelentették: őrizetbe vettek egy 45 éves férfit, aki hat éven át fogva tartotta és megerőszakolta most 21 éves lányát. Az eset mélyen megrázta a lengyel közvéleményt.

Hatályba lépéséhez a büntető törvénykönyv módosítását a szenátusnak is el kell fogadnia, és a köztársasági elnöknek is ki kell hirdetnie.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport