Megtámadta egy cseh pók a pápát

2009.09.27. 11:30 Módosítva: 2009.09.27. 18:34
Bal válláról a jobb vállára, majd visszafelé is átsétált a katolikus egyházfőn egy ízeltlábú szombaton.

Egy közepes méretű pók sétálgatott a pápa fehér ruháján, amikor XVI. Benedek beszédet mondott politikusok és diplomaták előtt szombaton délután, a prágai vár nagytermében, közölte vasárnap az Associated Press hírügynökség

Mint az alábbi felvételen is látható, a pók először a 82 éves katolikus egyházfő bal alkarján tűnt fel, majd tűnt el hátul, a nyakánál. Kicsivel később - feltehetőleg a ruha hátrészén tett vargabetű után - megjelent jobb oldalt elől, a pápa nyakánál, és átsétált a jobb vállára és karjára.

Ezután a pók meggondolta magát, visszafordult és folytatta felfedező útját a gallér körül, vissza a bal vállra, ahonnan végleg eltűnt a kamerák kereszttüzéből.

XVI. Benedek egyáltalán nem zökkent ki a nyugalmából, nyugodtan mondta beszédét a szovjet rendszer húsz évvel ezelőtti bukásáról, Európa újraegyesüléséről, a globalizációról és szabadságról.

A helyszínen lévő újságírók egy nagy kivetítőn követhették a díszes Spanyol Teremben tartott beszédet, és jól láthatták a hívatlan jövevényt fel-alá grasszálni a fehér ruhán. Az AP információi szerint, ahogy a pók egy alkalommal hozzáért a pápa nyakához, a katolikus egyház feje odacsapott, de nem tudta elzavarni az ízeltlábút. A pókot később többen is látták hálójában pihenni.  • Hírek
  • Árfolyam