Gál
10 °C
21 °C
Index - In English In English Eng

Nem jött Istentől gyógyír a cukorbetegségre

2009.10.07. 15:22
Nem diagnosztizált, de kezelhető cukorbetegségtől szenvedő lányát hagyta meghalni egy amerikai pár, mert azt gondolták, hogy ha imádkoznak érte, akkor majd Isten meggyógyítja. A lány már a földön fetrengett, de a szülők még mindig imádkoztak, és csak azután hívták a mentőt, hogy megszűnt a gyerek légzése. A bíró szerint a szülők alapvetően jó emberek, így mindössze csak hat hónapnyi szabadságvesztéssel sújtotta őket, pedig 25 évet is kaphattak volna. Az ítélet ellen fellebbezett a pár.

.A Wisconsin állambeli Dale and Leilani Neumannt akár 25 év szabadságvesztésre is ítélhették volna, amiért a 2008-ban elhunyt Madeline nevű lányok cukorbetegségét nem kezeltették, hanem helyette csak imádkoztak a gyógyulásáért. A lány cukorbetegsége gyógyítható lett volna, ha idejében diagnosztizálják, ez utóbbi azonban elmaradt, írja a bbc.co.uk.

Nem vallási fanatikusok, hanem jó emberek

Vincent Howard bíró összesen hat hónapnyi, hat évre elosztott letöltendő börtönbüntetést szabott ki a párnak. Az egyik szülő a márciusi, a másik a szeptemberi hónapokban fogja letölteni a a büntetést az elkövetkezendő hat évben. A bíró szerint így „lesz idejük elgondolkodni azon, hogy mit is tettek, és Isten mire akarja őket megtanítani az esettel.” A bíró azt is hozzátette, hogy „Neumannék valójában családszerető, jó emberek, akik hoztak egy átgondolatlan döntést. Isten pedig gyakran más embereken keresztül nyilatkozik meg, például orvosokon keresztül.”

A két szülő tíz év próbaidőt is kapott, amely idő alatt a pár két, még életben maradt gyerekét egy nővérnek három havonta legalább egyszer meg kell vizsgálnia, és azonnal orvoshoz vitetni őket, ha bármilyen súlyos sérülésük van.

A gyógyír mégsem Istentől jön

Az ügyészek azonban inkább úgy fogalmaztak, hogy a pár gondatlanságból ölte meg gyermekét, miközben azon világosan látszottak a súlyos betegség jelei, ugyanis se beszélni, se enni, se inni, se menni nem tudott már. Az ügyészek szerint a párnak törvény által előírt kötelessége lett volna orvoshoz vinni a gyereket, ők ehelyett azonban csak imádkoztak.

A lány a család vidéki otthonának padlóján halt meg, miközben a szülők és a barátaik körben állva imádkoztak. A mentőket már csak azután hívták ki, hogy a kislánynak nem volt légzése. A szülők a bíróságon azzal védekeztek, hogy a gyógyítás Istentől jön, így meg sem fordult a fejükben, hogy a gyerek meghalhat, ha ők imádkoznak érte. A pár fellebbezett az ítélet ellen.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport