Viola
-5 °C
-2 °C

A hétvégén lefejezték a nápolyi maffiát

2009.11.01. 13:10
A szombaton elfogott Salvatore Russo után vasárnap bátyját, Pasquale Russót is elfogták az olasz csendőrök. Mindketten a legkeresettebb maffiózók közé tartoztak Olaszországban, a Camorra bűnszövetkezetet vezették.

Az olasz csendőrség elfogott vasárnap egy nápolyi maffiafőnököt, a tíz legveszélyesebb szökevény listáján szereplő Pasquale Russót. A 62 éves Russo volt a Camorra nagyfőnöke és történelmi vezetője, akit már 16 éve keresett mindhiába az olasz igazságszolgáltatás. Öccsét, az 51 éves Salvatore Russót egy nagy nappal korábban, szombaton fogták el Nápoly környékén.

Pasquale és Salvatore Russo
Pasquale és Salvatore Russo

Az 1993 óta szökésben lévő Pasquale Russót több alkalommal is életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték gyilkosságokért és bűnszövetkezet létrehozásáért.

A csendőrség tájékoztatása szerint vasárnap hajnalban törtek rá Pasquale búvóhelyére: a maffiózó a Nápolytól harminc kilométerre keletre fekvő Sperone település egyik házában rejtőzött 47 éves, Carmine nevű öccsével együtt. Carmine-t szintén körözték, a száz legveszélyesebb szökevény listáján szerepelt 2007 óta.

A Russo-fivérek fontos vezetői a Nápoly környékén működő Camorra bűnszövetkezetnek. A több tucat, gyakran egymással rivalizáló családra oszló Camorrának becslések szerint összesen ötezer tagja van. Az olasz hatóságok szerint az 1990-es évek elején, az akkori nagyfőnök, Carmine Alfieri letartóztatása után a Russo-fivérek szervezték újjá a Camorrát, és abszolút hatalmat gyakoroltak területükön.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!