Sziklák zuhantak egy tenerifei strandra, két halott

A Spanyolországhoz tartozó Kanári-szigeteken vasárnap egy partszakaszon sziklák zuhantak egy strandra. A rendőrség szerint a hatalmas kövek legkevesebb két embert öltek meg, de félő, hogy további áldozatok rekedhettek a legördülő sziklák alatt.

Legalább két ember életét vesztette, többen pedig eltűntek Tenerife szigetén egy hegyomlásban, amely egy strandot temetett be, közölték vasárnap a helyi hatóságok.

A tragédia a Spanyolországhoz tartozó Kanári-szigetek legnagyobb szigetén történt, a Los Gigantes nevű strandon. Egy szikla 40 méter széles szakaszon leomlott, és kőtörmelék rázúdult egy kis strandra a sziget nyugati csúcsánál, az úgynevezett Óriások sziklafala alatt.

000T TRDV598170

A katasztrófa helyi idő szerint délután három óra körül történt a turisták által kedvelt helyszínen. Helyenként öt méter magas törmelékhalom keletkezett.

Eddig két nő holttestét húzták ki a törmelékek alól, de az áldozatok nemzetiségét egyelőre nem közölték. A helyszínen csaknem százan, mentősök, tűzoltók, és rendőrök dolgoznak. A hatóságok szerint lehetséges ugyanis, hogy további áldozatok rekedtek a sziklák alatt, néhány ember eltűnt, utánuk még folyik a kutatás.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport