Árpád
-2 °C
4 °C

Sziklák zuhantak egy tenerifei strandra, két halott

A Spanyolországhoz tartozó Kanári-szigeteken vasárnap egy partszakaszon sziklák zuhantak egy strandra. A rendőrség szerint a hatalmas kövek legkevesebb két embert öltek meg, de félő, hogy további áldozatok rekedhettek a legördülő sziklák alatt.

Legalább két ember életét vesztette, többen pedig eltűntek Tenerife szigetén egy hegyomlásban, amely egy strandot temetett be, közölték vasárnap a helyi hatóságok.

A tragédia a Spanyolországhoz tartozó Kanári-szigetek legnagyobb szigetén történt, a Los Gigantes nevű strandon. Egy szikla 40 méter széles szakaszon leomlott, és kőtörmelék rázúdult egy kis strandra a sziget nyugati csúcsánál, az úgynevezett Óriások sziklafala alatt.

000T TRDV598170

A katasztrófa helyi idő szerint délután három óra körül történt a turisták által kedvelt helyszínen. Helyenként öt méter magas törmelékhalom keletkezett.

Eddig két nő holttestét húzták ki a törmelékek alól, de az áldozatok nemzetiségét egyelőre nem közölték. A helyszínen csaknem százan, mentősök, tűzoltók, és rendőrök dolgoznak. A hatóságok szerint lehetséges ugyanis, hogy további áldozatok rekedtek a sziklák alatt, néhány ember eltűnt, utánuk még folyik a kutatás.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?