Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Felakasztják az albinók gyilkosait

2009.11.02. 19:30 Módosítva: 2009-11-02 19:38:03
Halálra ítéltek négy férfit Tanzániában, amiért 2008-ban meggyilkoltak egy albínót, akinek aztán levágták a fejét és a végtagjait. A boszorkánydoktorok az elmúlt két évben már ötvennél is több albínót öltek meg az országban.

Négy tanzániai férfit halálra ítéltek, amiért 2008-ban megöltek egy albínót, aztán levágták a fejét és a végtagjait, írja a BBC. A brit televízió helyszíni tudósítója szerint sokan örülnek az ítéletnek, amelyik szerintük majd elrettentheti a hasonló gyilkosságok elkövetőit.

2008-ban a BBC egyik riportere üzletasszonynak álcázta magát Tanzániában, és sámánokat keresett fel azzal a kéréssel, tegyék őt gazdaggá. Kétezer dollárért olyan italt kínáltak neki, ami egy albínó ember végtagjaiból, véréből és hajából készült.

Az elmúlt két évben legalább ötven albínót gyilkoltak meg Tanzániában. A szomszédos Burundiban pedig legalább tizenkét albínót öltek meg.

Szeptemberben már halálra ítéltek három férfit, akik meggyilkoltak egy albínó kisfiút. Ez volt az első ilyen súlyos ítélet Tanzániában.