Egy afgán rendőr lelőtt öt brit katonát

2009.11.04. 09:52 Módosítva: 2009.11.04. 09:52
Valószínűleg egy, az afgán rendőrség soraiba beférkőzött lázadó gyilkolt meg öt brit katonát Afganisztánban. Az öt halálos áldozat a brit hadsereg legnagyobb egyszeri vesztesége a nyolc éve tartó háború során.

Agyonlőtt öt brit katonát az afganisztáni Helmand tartományban egy, a brit hadsereg meghatározása szerint "gonosz" afgán rendőr. A BBC kabuli tudósítójának értesülései szerint a rendőrt Gulbuddinnak hívták, a gyilkosság után elmenekült a helyszínről.

Az öt halálos áldozat a brit hadsereg legnagyobb egyidejű vesztesége az afganisztáni háború nyolc évvel ezelőtti kezdete óta.

A brit hadsereg megkezdte a támadás körülményeinek kivizsgálását, az áldozatok rokonait értesítették. Három áldozat a gránátos gárda, kettő a királyi katonai rendészet katonája volt.

David Wakefield alezredes, a Helmandban szolgáló brit erők szóvivője szerint az öt katona afgán rendőrök kiképzésében vett részt. Támadójuk valószínűleg a rendőrség soraiba beférkőzött lázadó lehetett.

Gordon Brown miniszterelnök megrázónak nevezte a veszteséget és együttérzéséről biztosította az elhunytak hozzátartozóit.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport