Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Összecsapások Teheránban

2009.11.04. 09:18
Összecsapások robbantak ki Teheránban az Egyesült Államok nagykövetsége elfoglalásának harmincadik évfordulóján. Az ellenzék vonult az utcára, egyes jelentések szerint éles lőszerrel lőttek rájuk a rendőrök.

Összecsapások törtek ki Teheránban a BBC jelentése szerint. Helyszíni beszámolók szerint a rendőrök könnygázzal, meg nem erősített hírek szerint éles löszerrel leadott lövésekkel támadtak a kormányellenes tüntetőkre, akik a "halál a diktátorokra" szlogent skandálva vonultak az iráni főváros utcáin.

Jelentések szerint a hatóságok több tüntetőt letartóztattak, a tömeget botokkal verték.

A reformista ellenzék mára több tüntetést is szervezett, hiszen november 4-én van az Egyesült Államok teheráni nagykövetsége elfoglalásának harmincadik évfordulója. A rezsim karhatalma, a Forradalmi Gárda figyelmeztetést adott ki a demonstrációk ellen.

Tüntetés az USA nagykövetsége előtt
Tüntetés az USA nagykövetsége előtt

Június, a csalásgyanús iráni elnökválasztás óta az ellenzék rendszeresen tüntetéseket tart.