Judit
2 °C
7 °C

Több százan sérültek meg egy iráni földrengésben

2009.11.04. 09:20 Módosítva: 2009-11-04 14:07:55
Földrengés rázta meg szerda hajnalban Irán déli részét. A 4,9-es erősségű rengésben a CNN amerikai hírtelevízió szerint 700 ember sérült meg, házak omlottak össze, villany- és telefonvezetékek rongálódtak meg.

Bandar-Abbász déli kikötőváros lakói ijedtükben az utcákra tódultak a földmozgás miatt. Halálesetről nincs hír, a sérültek közül 44-et kórházba vittek. A város Irán egyik fő kikötője, és nagy olajfinomítója van, amely elsősorban a hazai piacot látja el.

Irán egy szeizmikus törésvonalon fekszik, ezért gyakoriak a földmozgások: napi átlagban legalább egy enyhe rengést észlelnek az országban. Bandár-Abbászt és környékét tavaly 6,1-es földrengés érte, heten meghaltak, negyvenen megsérültek. Ugyanebben a térségben 2003-ban egy 6,6-es rengés romba döntötte a történelmi Bám városát, harmincezer ember halálát okozta.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?