Szilvia
5 °C
16 °C

Abbász nem indul a palesztin elnökválasztáson

2009.11.05. 14:58 Módosítva: 2009-11-05 17:11:04

Nem indul a januárra kitűzött palesztin elnökválasztáson Mahmúd Abbász palesztin elnök.

A Palesztinai Felszabadítási Szervezet (PFSZ) végrehajtó bizottságának egyik tagja elmondta: Abbász ragaszkodik ahhoz, hogy ne induljon a közelgő választáson.

Egy másik PFSZ-tisztviselő pedig azt közölte, hogy a palesztin elnök a nap folyamán beszédet mond, amelyben magyarázatot ad döntésére.

A Palesztin Nemzeti Hatóság elnöke októberben jelentette be, hogy jövő január 24-re kiírta az általános választásokat, amikor a Palesztin Törvényhozási Tanács (parlament) képviselői mellett a hatóság elnökét is megválasztják.

A választások kiírása az összes palesztinok lakta területre, vagyis Ciszjordániára, a Gázai övezetre és Jeruzsálemre egyaránt érvényes. A Gázai övezetet ellenőrzése alatt tartó Hamász radikális szervezet azonban elutasította az elnöki rendeletet törvénytelennek és alkotmányellenesnek minősítve azt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?