Fábián, Sebestyén
-2 °C
0 °C

Obama apja verte a feleségét és a fiát

2009.11.05. 11:38
Egyetlen jó emléket sem tud felidézni az idősebb Barack Obamáról harmadik házasságából származó gyereke. Az amerikai elnök féltestvére verésekről beszélt félönéletrajzi regényének kínai bemutatóján.

„Apám vert. Verte anyámat is” – nyilatkozta az idősebb Barack Obamáról az amerikai elnök egyik féltestvére, Mark Ndesandjo. Ő az idősebb Obama harmadik házasságából született, eddig kerülte a nyilvánosságot, de félönéletrajzi regényének bemutatóján nyilatkozott a sajtónak.

Ndesandjo Kínában, Sencsenben él, regényének is Nairobitól Sencsenig a címe. A bemutatón azt mondta, hogy féltestvére elnökké választása vitte rá, hogy szembenézzen múltjával, és megírja könyvét, írja a BBC.

„Emlékszem, amikor otthon hallottam a sikolyokat. Hallottam anyám fájdalmát. Gyerek lévén nem tudtam megvédeni – mesélte gyerekkoráról. – Nem tudok semmi jót felidézni apámról. Az évek során megkérgesedett a lelkem.”

Regénye egy olyan férfiról szól, akinek Kínában, a szeptember 11-i támadások után kell szembenéznie kenyai és amerikai gyermekkora emlékeivel. Azt mondta, most egy teljesen önéletrajzi könyvön is dolgozik. „El akarom mesélni a történetemet, hogy ne másoknak kelljen elmondaniuk helyettem.”

Ndesandjo novemberben találkozni szeretne Obamával, amikor az amerikai elnök Pekingbe látogat.

Az idősebb Obama 1964-ben vált el az elnök anyjától. 1982-ben Kenyában vesztette életét egy autóbalesetben. A köztes időben hat gyereke született különböző nőktől.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!