Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Obama apja verte a feleségét és a fiát

2009.11.05. 11:38
Egyetlen jó emléket sem tud felidézni az idősebb Barack Obamáról harmadik házasságából származó gyereke. Az amerikai elnök féltestvére verésekről beszélt félönéletrajzi regényének kínai bemutatóján.

„Apám vert. Verte anyámat is” – nyilatkozta az idősebb Barack Obamáról az amerikai elnök egyik féltestvére, Mark Ndesandjo. Ő az idősebb Obama harmadik házasságából született, eddig kerülte a nyilvánosságot, de félönéletrajzi regényének bemutatóján nyilatkozott a sajtónak.

Ndesandjo Kínában, Sencsenben él, regényének is Nairobitól Sencsenig a címe. A bemutatón azt mondta, hogy féltestvére elnökké választása vitte rá, hogy szembenézzen múltjával, és megírja könyvét, írja a BBC.

„Emlékszem, amikor otthon hallottam a sikolyokat. Hallottam anyám fájdalmát. Gyerek lévén nem tudtam megvédeni – mesélte gyerekkoráról. – Nem tudok semmi jót felidézni apámról. Az évek során megkérgesedett a lelkem.”

Regénye egy olyan férfiról szól, akinek Kínában, a szeptember 11-i támadások után kell szembenéznie kenyai és amerikai gyermekkora emlékeivel. Azt mondta, most egy teljesen önéletrajzi könyvön is dolgozik. „El akarom mesélni a történetemet, hogy ne másoknak kelljen elmondaniuk helyettem.”

Ndesandjo novemberben találkozni szeretne Obamával, amikor az amerikai elnök Pekingbe látogat.

Az idősebb Obama 1964-ben vált el az elnök anyjától. 1982-ben Kenyában vesztette életét egy autóbalesetben. A köztes időben hat gyereke született különböző nőktől.