Egy rendőr lelőtt egy hároméves kisfiút

2009.11.10. 13:48 Módosítva: 2009.11.10. 13:59
Bíróság elé állítottak Dél-Afrikában egy rendőrt, aki lelőtt egy hároméves kisfiút Johannesburg egyik kerületében. Azt állította, hogy fegyvernek látszó tárgyat látott az autóban ülő gyerek kezében, ezért nyitott tüzet.

Egy rendőr lelőtt egy hároméves kisfiút Dél-Afrikában, írja a BBC. A rendőrök szombaton összetévesztették egy autóban ülőket egy gyilkosság gyanúsítottjaival, a rendőrtiszt pedig állítólag azért lőtt a hátsó ülésen utazó gyerekre, mert lőfegyvernek látszó tárgyat látott a kezében.

A dél-afrikai rendőrség felügyelőszerve (ICD) szerint azonban semmilyen lőfegyver nem volt az autóban. A rendőrtisztet felmentették állásából, tettéért bíróságon kell felelnie.

A kisfiú családja szerint a gyilkos rendőr nem mutatott semmilyen megbánást az eset miatt. "Nem hittem a szememnek, amikor a helyszínre értem. Éppen egy nyalókát nyalt jóízűzen" - mondta a gyerek anyja.

Jacob Zuma dél-afrikai elnök korábban felszólította a rendőröket, hogy keményen lépjenek fel a bűnözőkkel szemben. A Sowetan dél-afrikai lap szerint nem ez az első rendőri túlkapás az elmúlt hetekben.

Az előző héten a rendőröket egy családi veszekedéshez riasztották, végül azonban egy férfit agyonlőttek, anyját pedig megsebesítették. Egy másik esetben két szolgálaton kívüli rendőrt vádolnak gyilkossággal, a feltételezések szerint részegen lelőttek egy boltost, akinek nem akartak fizetni.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport