Erzsébet
1 °C
4 °C

Malina Hedvignek rosszul esett, hogy Fico blicceléssel vádolta

2009.11.11. 18:40 Módosítva: 2009-11-11 19:32:57
Aláírásgyűjtést indított a szlovákiai Konzervatív Intézet a Malina Hedvig ügyében készült szakértői jelentés ellen, hangzott el a Duna Televízióban. A Nyitrán megvert magyar lány az exkluzív interjúban elmondta, időközben férjhez ment, egy másfél éves kislány boldog édesanyja.

A petíciót kezdeményező Konzervatív Intézet azt követeli a főügyészségtől, hogy tárja fel a pozsonyi Komensky Egyetem orvoskari
dékánja, Peter Labas által jegyzett szakértői jelentés hiányosságait,
illetve azokat a részleteket, ahol törvénysértés gyanúja merülhet fel.

A szakvéleményt a szlovák főügyészség visszaküldte Peter Labasnak,
mert az irat több olyan szakorvos véleményét is idézi, akiknek
aláírása nem szerepel az elemzés végén. Többen azonnal elhatárolódtak
az orvosprofesszor jelentésétől.

A Labas-jelentés egyebek között a lány ajak- és combsérülései kapcsán azt állítja, hogy azok a verés előtt keletkeztek, más sérülése nem volt az incidens után.

Bízott a korrekt eljárásban

Malina Hedvig a Duna Televíziónak adott exkluzív interjújában elmondta, hogy komoly nyugtatók hatása alatt hallgatták ki, noha állapota ezt nem tette volna lehetővé. Akkor mégis abban reménykedett, korrekt módon kezelik majd az ügyét.

Nem így történt. Robert Fico miniszterelnök akkor úgy nyilatkozott, hogy Malina Hedvig a vizsgáit szeretné megúszni azáltal, hogy a Szlovák Köztársaság jó hírét kockáztatja.

"Ez a nyilatkozat borzasztóan megviselt, ugyanis mindig is eminens tanuló voltam és lételemem a tanulás, a mai napig tanulok. Az ominózus vizsgát, két héttel a támadás után letettem egy héttagú bizottság előtt, de ezt nem említette a miniszterelnök" - fogalmazott Malina Hedvig.

El akarta hagyni Szlovákiát

Elmondta, volt idő, amikor el akarta hagyni Szlovákiát, szabadulni akart a közegtől, amelyben élt. "Úgy gondoltam, ha elmegyek, akkor élhetek úgy, ahogyan azelőtt, túl tudom magam azon tenni, hogy megvádoltak" - mondta.

Ennek ellenére maradt. "Úgy ítéltük meg az ügyvédemmel, hogy
igazán biztonságban csak Szlovákiában lehetek, hiszen ha külföldön
bármi történne velem, akkor az már nem a szlovák hatóságok, a szlovák
kormány problémája volna" - fogalmazott.

Malina Hedvig elmondta, hogy most boldogan él, időközben férjhez ment, édesanya lett, teljes az élete.

Malina Hedviget 2006. augusztus 25-én bántalmazták a dél-szlovákiai Nyitrán. Állítása szerint azért, mert magyarul beszélt. A rendőrség azt állítja, ez nem igaz, szerintük a lány hamisan tanúskodott.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?