Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Rendőr is segített a szerb csempészeknek

2009.11.11. 14:44
Hivatalosan még nem erősítették meg, de szerbiai lapok szerint leleplezték azokat a csempészeket, akiknek közük lehetett a Tiszába fúlt albán menekültcsoporthoz.

A hét elején Szabadkán (Subotica) letartóztattak egy bűnbandát, amelyről elképzelhető, hogy köze volt a múlt hónapban a szerb-magyar határ térségében a Tiszába fulladt, illegálisan Nyugat-Európába tartó koszovói albánokhoz, jelentették szerdán belgrádi lapok.

A belügyminisztériumi forrásokra hivatkozó tudósítások erősen eltérnek egymástól: az egyik hat, a másik tíz emberről szól. A hozzájuk tartozó képek viszont azonosak: a rendőrség által lefoglalt lopott puskák, revolverek, műszaki eszközök, lőszerek, készpénz látható rajtuk.

A Blic című újság azt írta, hogy a fegyvereket és muníciót Magyarországon keresztül Nyugat-Európába akarták csempészni. A bandának egy szabadkai rendőr is tagja volt.

A beszámolók szerzőinek meg nem nevezett informátorai szerint elképzelhető, hogy ez a banda áll az október közepén Szegedtől délre a Tiszába fulladt több mint tíz koszovói albán tragikus történetének hátterében. Az információt arra alapozzák, hogy a nyomozás során felmerült: a csoport nemcsak fegyverek és kábítószer, hanem emberek csempészésével is foglalkozott.

A nyomozók szerint a bűnbandához tartozó 30 éves Radivoj Szekulics rendőr szabadlábon védekezhet, mert az ügyben eljáró vizsgálóbíró nem látott elégséges okot a fogva tartására.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!