Jónás, Renátó
5 °C
18 °C

Előkerült az eltűnt bombakereső kutya

2009.11.12. 10:14
Megkerült egy 2008. szeptemberében egy tűzharc során eltűnt ausztrál bombakereső kutya Afganisztánban. Az állít karanténba kerül, majd elszállítják Ausztráliába.

Sértetlenül került elő egy ausztrál bombakereső kutya Afganisztánban, az állat csaknem tizennégy hónapja tűnt el egy tűzharc során, közölték az ausztrál hatóságok.

A Sabi névre keresztelt labrador korábban az ausztrál speciális haderők mellett dolgozott, út mentén elhelyezett robbanószerkezeteket keresett. A kutyának 2008. szeptemberében veszett nyoma, amikor a nemzetközi haderők tűzharcba keveredtek a tálib fegyveresekkel az északkelet-afganisztáni Uruzgan tartományban.

000 Del211266

Az állatot végül az előző hét végén juttatta vissza egy afgán férfi egy uruzgani amerikai katonai bázisra, ahonnan a katonák visszajuttatták az ausztrál csapatokhoz. A kutyát most szakemberek vizsgálják meg, hogy kiderüljön, mi történt vele az elmúlt évben, ezután karanténba kerül, mielőtt hazatérhetne Ausztráliába.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?