Ivó, Milán
EUR 384,56 Ft
USD 364,06 Ft
5 °C
26 °C

Nem állhat tér közepén II. János Pál szobra

2009.11.12. 12:29
A chilei műemlék tanács szerint nem illik a főváros egyik terére II. János Pál szobra, és a helyszín sem méltó a volt pápához. A 13,5 méteres szobor végül várhatóan egy hegytetőre kerül majd.
János Pál szobra az ausztrál Sydneyben
János Pál szobra az ausztrál Sydneyben

Alkotója a chilei főváros, Santiago egyik terén akarta felállítani a II. János Pál pápáról készült legnagyobb szobrot, azonban a Nemzeti Műemlék Tanács nem adta meg a szükséges engedélyt, írja a BBC.

A tanács szerint a talapzattal együtt 13,5 méteres szobor túl nagy a kiszemelt helyre, és teljesen felborítaná a tér látképét. A tanács azt is kifogásolta, hogy a szobor egy parkolóház felett állna, ez pedig szerintük méltatlan lenne egy olyan tiszteletreméltó személyhez, mint II. János Pál.

A szobor mintája már elkészült, de még nem öntötték bronzba. A végleges szobor várhatóan így is elkészül majd, azonban a belvárosi tér helyett inkább a városra néző egyik hegytetőre kerülhet. A chíleiek szerint is megfelelőbb hely lenne a korábbi pápának.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás