Judit
2 °C
7 °C

Slota nem kapja meg egyhavi fizetését

2009.11.12. 14:53
A Szlovák Nemzeti Párt elnöke a magyarok bosszújának tartja, hogy elveszik egyhavi képviselői fizetését, mert egész októberben nem vett részt az emberi jogi bizottság ülésein. Az igazolatlan hiányzások miatt a bizottság MKP-s elnöke, Berényi József javasolta a büntetést.

Ján Slota a magyarok bosszújának tartja, hogy a szlovák parlament emberi jogi bizottságának magyar elnöke egyhavi képviselői fizetésének elvételét javasolta, mert októberben nem vett részt a bizottság ülésein.

"Meggyőződésem, hogy ezzel egyértelműen azt akarják megbosszulni, hogy a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) a napokban már harmadszor tett javaslatot a főügyészségen a Magyar Koalíció Pártjának (MKP) betiltására annak államellenes és szlovákellenes tevékenysége miatt" - jelentette ki az SNS elnöke csütörtökön Zsolnán.

Berényi József szerdán közölte, Slota elveszíti egyhavi képviselői fizetését és összes juttatását, mert októberben igazolatlanul hiányzott a parlament emberi jogi bizottságának üléseiről.

Slota most azt állította, hogy két bizottsági ülés idején a parlament plénumának tanácskozásán vett részt, máskor pedig szóban kimentette magát. Szerinte a bizottságok üléseit az elnökök nagyon kaotikusan hívják össze.

"Én akkor járok a bizottsági ülésekre, ha az az SNS-nek, és nem pedig az MKP-nek fontos" - fogalmazott. Hangsúlyozta, hogy ő nem gombnyomogató képviselő, hanem politikus, aki a szlovák érdekek védelmében dolgozik. Szerinte éppen ez az oka annak, amiért őt annyira támadják.

"Ez a lényeg, ez a munka, és nem az, ha valahol csak úgy üldögélek. Én a képviselők felét nem is ismerem, mert nullák" - fejtette ki a magyarellenességéről és cigányellenességéről elhíresült politikus.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?