Lázár, Olimpia
-6 °C
-1 °C

Obama új válságokra figyelmeztetett

2009.11.15. 08:47
A világgazdaság a válságból való kilábalás útján halad, de újabb válságokhoz vezethet az, ha nem sikerül kiegyensúlyozni a globális gazdasági rendszert - figyelmeztetett vasárnap Barack Obama amerikai elnök az Ázsiai és Csendes-óceáni Gazdasági Együttműködés (APEC) országainak szingapúri csúcstalálkozóján.

Obama azt hangoztatta az APEC-vezetők előtt, hogy a gazdaságok szerte a világon ismét fejlődésnek indultak, a világ a talpra állás útján halad, de nem lenne szabad visszatérni a mostani válságot okozó ciklikus szárnyalásokhoz és lecsúszásokhoz.

"Nem folytathatjuk ugyanazt a politikát, amely minket ehhez kiegyensúlyozatlan növekedéshez vezetett. Ha mégis megtesszük, akkor folytatni fogjuk a sodródást válságból válságba egy téves úton, amelynek már voltak pusztító következményei a polgárainkra, a vállalkozásainkra és a kormányainkra nézve" – hangoztatta Obama az APEC-vezetők előtt mondott beszédében.

Obama arról beszélt, hogy a világ a történelem egy olyan ritka fordulópontjához érkezett, amely lehetőséget kínál egy másfajta út megválasztásához, az egyensúlyi és fenntartható növekedés új stratégiájához való áttéréshez. Az amerikai elnök azt is mondta, hogy a washingtoni kormányzat lépéseket szándékozik tenni a költségvetési hiány leszorítására.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!