Olivér
4 °C
8 °C

Szcientológiai tréningre küldték a dunaszerdahelyi hivatalnokokat

2009.11.15. 13:33
A dunaszerdahelyi városi hivatal alkalmazottait egy olyan kommunikációs tréningre küldték, melyet a Szcientológiai Egyház szervezett, írja a bumm.sk szlovákiai magyar hírportál.

Hájos Zoltán dunaszerdahelyi polgármester hétfőn egy budapesti kommunikációs tréningre küldte alkalmazottait, amelynek során súlyos megaláztatásokat kellett elszenvedniük – értesült a Bumm.sk a tréning egyik résztvevőjétől.

A neve elhallgatását kérő hivatalnok közölte, csak a helyszínen derült ki, hogy a Szcientológiai Egyház iskolájában, a budapesti Hubbard College Academy-n tartják a tréninget, melyet a szerdahelyi adófizetők pénzéből fizettek.

Zsaroltak, fenyegettek

„Három nap után hazajöttünk, mert nem bírtuk a kiképzést, mert ott erőszakosan ránk kényszerítették az ő igazságukat, amíg nem törtek be. Arra kényszerítettek bennünket, hogy órákon át mozdulatalanul üljünk az akaratunk ellenére, zsaroltak is bennünket, azzal fenyegettek, hogy ha ellenállunk, ha nem csináljuk, ebből otthon problémáink lesznek“ - nyilatkozott a szcientológusok módszereiről az egyik résztvevő.

A hírportál megkereste Hájos Zoltán polgármestert, aki megerősítette, az alkalmazottak valóban részt vettek ezen a tréningen, ám neki fogalma sem volt arról, hogy ilyen embertelen módszerekkel bánnak majd a hivatal beosztottaival. Közölte, csütörtök este négyszemközt beszélgetett el az alkalmazottakkal, akik nem bírták a megalázó módszereket, így a tréning befejezése előtt hazajöttek.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?