Árpád
-2 °C
3 °C

Álbombát vittek a holland királyi palotába

2009.11.16. 13:56
A biztonsági rendszer hiányosságait leleplezve hamis bombát vittek újságírók a holland királynő hágai palotájának egyik épületébe.

Az egyik helyi televízióműsor riporterei karbantartóknak adták ki magukat, és a pokolgépre hasonlító - ketyegő időzítőt is magában foglaló - szerkezetet furgonjuk rakterében, el sem rejtve szállították.

A palota őrei azonban a szerelők kilétét hanyagul, a rakományt pedig egyáltalán nem ellenőrizték, így gond nélkül bejutottak az épületbe, ahol Beatrix királynő dolgozószobája is található. Ráadásul belépésüket azonosíthatóan fel sem jegyezték.

Az őrségért felelős hatóság nevében Erik Akeboom terrorellenes kormánymegbízott elismerte, hogy a felvigyázók hibát követtek el, és a biztonsági intézkedések szigorítását ígérte.

Az ellenzék pedig máris politikai ügyet csinált - a televízióban a múlt hét végén bemutatott - történtekből, és az eset független kivizsgálását, valamint a felelős kormánytagok elszámoltatását kérte.

Hollandiában a királyi család biztonságát garantáló intézkedések még mindig a figyelem középpontjában állnak, miután tavasszal, egy nyilvános ünnepségen egy ámokfutó autója csaknem belerohant a család tagjait szállító buszba, de több járókelőt halálra gázolt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?