Judit
3 °C
7 °C

A Terminátor betartotta a szavát

2009.11.17. 06:30
Amerikai katonákkal találkozott, és a Terminátor című filmből idézett Arnold Schwarzenegger kaliforniai kormányzó hétfőn Irakban.

"Megmondtam nektek, hogy visszatérek" - mondta Arnold Schwarzenegger, korábbi filmszínész, akcióhős több száz amerikai katona előtt a Bagdad melletti Camp Victory zsúfolásig megtelt kantinjában a Terminátor egy emlékezetes mondatára ("I,ll be back") utalva. "A Terminator betartja a szavát" - tette hozzá a kaliforniai kormányzó, aki legutóbb 2003-ban járt Irakban. A katonák üdvrivalgással fogadták a 62 éves egykori színészt, aki autogramokat adott, közös fotókhoz állt pózt és szivarokat osztogatott.

Schwarzenegger köszönetet mondott a katonáknak az áldozatvállalásukért, és dicsérte a kitartásukat. Mint mondta, annak idején testépítőként ő is sokszor feltette magának a kérdést, minek strapálja magát, és arra jutott, hogy "egyszerűen muszáj kitartani".

A katonák hangos tetszésnyilvánítással fogadták a kaliforniai kormányzónak azt a kijelentését, hogy ha lehetősége lesz rá, talán harcba száll az elnöki hivatalért. Az amerikai alkotmány szerint csak az lehet amerikai elnök, aki az Egyesült Államok területén született. Schwarzenegger Ausztriában született, egy Graz melletti kis faluban.

Az egykori hollywoodi filmcsillag a Terminator egy másik híres mondatával, spanyolul búcsúzott a katonáktól ("Hasta la vista"). A kaliforniai kormányzó kedden felkeresi szülei sírját Grazban, szerdán pedig egy nemzetközi fórumon vesz részt Olaszországban.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?