Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Elsüllyedt egy komp Szumátra szigeténél

2009.11.22. 08:05
Több mint kétszáz emberrel a fedélzetén elsüllyed egy komphajó Indonéziában vasárnap. A rendőrség szerint a balestet feltehetően a rossz időjárás okozta.

A Batam szigetéről Pekanbaruba tartó Dumai Express helyi idő szerint délelőtt 10-kor süllyed el az Indonéziához tartozó Karimun szigetnél Szingapúr közelében. Az utazási dokumentumok szerint fedélzetén 213 utas és 13 főnyi legénység tartózkodott.

"Közülük sokan még mindig a vízben vannak. Megpróbáljuk kimenekíteni őket olyan gyorsan, ahogyan csak tudjuk" - nyilatkozta a karimuni rendőrség szóvivője a francia hírügynökségnek. Arról azonban nem számolt be, hogy hányan vesztették életüket a balesetben, amelyet a rendőrség feltételezése szerint a heves esőzés és a nagy hullámok okoztak.

A 17 ezer szigetből álló Indonéziában gyakoriak a hajószerencsétlenségek, amelyeket többnyire az okoz, hogy nem tartják be a biztonsági előírásokat. Az elmúlt egy évben két súlyos kompbaleset is történt: januárban 335 ember halt meg, amikor Sulawesi szigete mellett süllyedt el egy hajó; tavaly decemberben pedig 500-an vesztették életüket egy szerencsétlenségben Java sziget közelében.