Sára, Márió
-6 °C
2 °C

Elsüllyedt egy komp Szumátra szigeténél

2009.11.22. 08:05
Több mint kétszáz emberrel a fedélzetén elsüllyed egy komphajó Indonéziában vasárnap. A rendőrség szerint a balestet feltehetően a rossz időjárás okozta.

A Batam szigetéről Pekanbaruba tartó Dumai Express helyi idő szerint délelőtt 10-kor süllyed el az Indonéziához tartozó Karimun szigetnél Szingapúr közelében. Az utazási dokumentumok szerint fedélzetén 213 utas és 13 főnyi legénység tartózkodott.

"Közülük sokan még mindig a vízben vannak. Megpróbáljuk kimenekíteni őket olyan gyorsan, ahogyan csak tudjuk" - nyilatkozta a karimuni rendőrség szóvivője a francia hírügynökségnek. Arról azonban nem számolt be, hogy hányan vesztették életüket a balesetben, amelyet a rendőrség feltételezése szerint a heves esőzés és a nagy hullámok okoztak.

A 17 ezer szigetből álló Indonéziában gyakoriak a hajószerencsétlenségek, amelyeket többnyire az okoz, hogy nem tartják be a biztonsági előírásokat. Az elmúlt egy évben két súlyos kompbaleset is történt: januárban 335 ember halt meg, amikor Sulawesi szigete mellett süllyedt el egy hajó; tavaly decemberben pedig 500-an vesztették életüket egy szerencsétlenségben Java sziget közelében.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!