Árpád
-2 °C
3 °C

Öt évet kapott az iskoláját megtámadó német diáklány

2009.11.24. 16:03 Módosítva: 2009-11-24 16:07:35
Németországban öt év letöltendő szabadságvesztésre ítéltek egy 16 éves lányt, aki megpróbálta felgyújtani az iskoláját. A lány nevét a német hatóságok nem hozták nyilvánosságra, ügyét zárt ajtók mögött, a média kizárásával tárgyalták.

A tinédzser idén május 11-én késsekkel és Molotov-koktélokkal felfegyverkezve érkezett iskolájába, a Bonn közelében működő Sankt Augustin gimnáziumba. A nyomozók szerint a diáklány azt tervezte, hogy leszúrja tanárnőjét, majd bezárja az osztálytermet, és rágyújtja azt a bent lévőkre.

A támadást az iskola vécéjében készítette elő, ahol egyik iskolatársa, egy 17 éves lány észrevette, hogy mire készül. Így még idejében sikerült működésbe hozni az iskolai riasztót, és rövidesen kommandósok érkeztek az épületbe.

A gimnázium körülbelül 800 tanulóját és tanárait a hangszórókon keresztül felszólították, hogy zárkózzanak be az osztálytermekbe, és feküdjenek le a padlóra. Végül a 16 éves lány önként feladta magát a rendőröknek a kölni főpályaudvaron.

A bíróság gyilkossági kísérlettel, súlyos testi sértéssel és robbanóanyaggal való visszaélés miatt ítélte el a diákot. Ötéves büntetését fiatalkorúak javítóintézetében kell letöltenie.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?