Aliz
6 °C
14 °C

Felfüggesztett börtönt kapott a német Robin Hood

2009.11.25. 12:35
A gazdag ügyfelek számlájáról kezdeményezett átutalásokkal takargatta egy német banki alkalmazott, hogy kerettúllépést engedélyezett szegény ügyfeleinek. 117 tranzakcióval 11 millió eurót mozgatott át, de a bankot végül így is 1,5 millió eurós veszteség érte. A bíróság azért volt elnéző, mert a nő maga nem gazdagodott, és csekélyke nyugdíjából elkezdte kártalanítani volt munkáltatóját.

22 hónapos, felfüggesztett börtönre ítélte a bonni bíróság azt a német sajtóban csak Röbin Hoodként emlegetett bankalkalmazottat, aki gazdag ügyfelek kárára juttatta pénzhez szegény ügyfeleit.

A BBC jelentése szerint a nő rendszeresen engedélyezte a szegény ügyfeleknek a kerettúllépéseket, a veszteséget pedig gazdag ügyfelek számláiról kezdeményezett átutalásokkal fedezte. 117 tranzakció során összesen több mint 11 millió eurót (2,95 milliárd forintot) mozgatott át.

A bankot végül így is 1,5 millió eurós (400 millió forintos) veszteség érte, ennyi pénzt nem tudtak visszafizetni a keretüket túllépő ügyfelek. A gazdag ügyfeleket nem érte kár.

A már nyugdíjas banki alkalmazottat akár négy év börtönre is ítélhették volna, de a bíróság engedékeny volt vele, mivel a tranzakciókból személyesen nem profitált, és elég büntetésnek találták, hogy emiatt elvesztette állását.

Ráadásul vállalta, hogy nem túl magas nyugdíjából kártalanítja a bankot, már meg is kezdte a törlesztéseket.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?