Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Agyonlőttek négy rendőrt Seattle közelében

2009.11.29. 19:46
Agyonlőtt négy rendőrt egy ismeretlen fegyveres egy lakewoodi kávézóban. Egyértelműen a rendőröket akarta meggyilkolni, a kávézót nem rabolta ki.

Gyakorlatilag kivégeztek négy rendőrt vasárnap, helyi idő szerint reggel a Washington állambeli Lakewoodban. Egy helyi lap, a News Tribune beszámolója szerint a négy rendőr a Forza kávézóban reggelizet, laptopjaikon olvasgattak, amikor egy fegyveres lépett be a helyiségbe és közvetlen közelről agyonlőtte őket.

rendorgyilkossag1

A Pierce megyei seriff azt nem közölte, hogy a rendőrök melyik hatósághoz tartoztak - a CNN szerint a seriff munkatársai voltak, a News Triune beszámolója szerint a helyszínen a közeli nagyváros, Tacoma rendőrei mellett a helyi lakewoodi rendőrök is jelen vannak, azaz elképzelhető, hogy a rendőrök hozzájuk tartoztak.

A seriff szóvivője, Ed Troyer szerint "egyértelműen rajtaütésnek tűnik", ami történt. A támadó nem rabolni jött, egyenesen a rendőrökhöz ment és agyonlőtte őket. "Olyan hidegvérű volt, amilyen hidegvérű csak lehetett" - nyilatkozta az NBC seattle-i adójának.

A kávézó alkalmazottai sokkot kaptak, egyelőre nem szolgáltak használható értesülésekkel. A kávézóban más vendégek is voltak, nekik sem esett bántódásuk, jelentette az ABC seattle-i adója.

A rendőrség azonnal tízezer dollár (közel kétmillió forint) jutalmat ajánlott fel bárkinek, aki hasznos információkkal tudja segíteni a nyomozást. A jutalom összege várhatóan emelkedni fog.

A Seattle Post-Intelligencer értesülései szerint a rendőrök két gyanúsítottat keresnek. A környék útjait lezárták. Az NBC viszont csak egy gyanúsítottról, egy 175 centis fekete férfiról tud.

Washington államban októberben több támadás is érte a rendőröket. A hónap elején négy rendőrautóra dobtak Molotov-koktélt, egy rendőrt pedig Halloween éjszakáján lőttek agyon. A seattle-i rendőrök az esetekkel a 41 éves Christopher Monfort-t gyanusították. Amikor elfogására indultak, Monfort menekülőre fogta és lövéseket adott le a rendőrökre. Az egyik nyomozó végül meglőtte, azóta kórházban van.