Szilvia
5 °C
16 °C

Obamával is kezet rázott a Fehér Házba beszökő házaspár

2009.11.29. 10:35
Bonyolódik a Fehér Házba beszökő házaspár története. Mint kiderült, a Titkosszolgálat korábbi állításával szemben még Obamával is találkoztak, Michaele Salahi még kezet is rázott az elnökkel. Sőt, már korábban is sikerült a közelébe férkőzniük, beiktatása napján még az elnök golyóálló üvegkalitkájában is jártak.

Bár az amerikai elnök testőrsége, a Titkosszolgálat korábban azt állította, hogy az indiai miniszterelnök tiszteletére a Fehér Házban rendezett vacsorára beszökő házaspár egy pillanatig sem jelentett fenyegetést Barack Obamára, fénykép készült róla, hogy még kezet is fogtak vele, jelentette az AP. A fotót a Fehér Ház hozta nyilvánosságra az állami fogadáson készült képek között.

A kép megjelenése után a Titkosszolgálat elismerte, hogy valójában meg sem kérdezték az illetéktelenül behatoló Michaele és Tareq Salahitól, hogy van-e meghívójuk.

Mark Sullivan, az elnöki testőrség vezetője szerint a Titkosszolgálat "szégyelli magát, és aggódik" a biztonsági előírások ilyen mértékű megsértése miatt. "Folytatjuk a nyomozást, de közben is lépéseket tettünk, hogy ilyesmi még egyszer ne fordulhasson elő".

A Titkosszolgálat egyetlen öröme, hogy a párt legalább a detektoros kapukon át eresztették be a Fehér Házba, azaz fegyvertelenek voltak. A meghívottak listáján nem szerepeltek, mégis bejuthattak a fogadásra, sőt, az elnökkel is találkozhattak.

obama

Az egyelőre nem tisztázott, hogy a pár mondott-e valamit a beengedőknek, amiért azok beengedték őket. Ha hazugság árán jutottak be, az szövetségi bűnténynek számít. Jim Mackin, a Titkosszolgálat szóvivője legutóbbi nyilatkozatában már feljelentést és bűnügyi vizsgálatot emlegetett, erre hivatkozva nem is nyilatkozott bővebben a történtekről.

Salahiék ügyvédje szerint ügyfeleit a Fehér Ház személyzete engedte be, így nem lehetnek vétkesek.

Michaele Salahi egy valóságshow-ban vágyik szerepre, akciója is a publicitást szolgálhatta. A fogadás napján a valóságshow produkciós cége forgatott is vele, nekik azt állította, hogy meghívása van a fogadásra.

Salahiék egyébként már korábban is közel férkőztek Obamához. A beiktatása napján közös fotón szerepelnek az elnökkel és a zenekarral, amelyik az eskütétel után játszott, Facebook-profiljukban pedig egy olyan kép is van róluk, ami az elnököt védő golyóálló üvegkalitkában készült, valószínűleg pár órával az eskütétel előtt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?