Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Még szabadlábon a négyes rendőrgyilkosság gyanúsítottja

2009.11.30. 18:43
Ellentmondásos hírek jelennek meg a seattle-i négyes rendőrgyilkosság gyanúsítottjának sorsáról.

Kora délután több hírügynökség még azt jelentette, hogy egy rajtaütésben a rendőrök lelőtték búvóhelyén a 37 éves Maurice Clemmons, aki az egyetlen gyanúsítottja volt az ügynek.

Késő délután a BBC, az AP és az AFP is azt jelentette a seattle-i rendőrökre hivatkozva, hogy Clemmons nem volt a házban, miután a rohamosztagosok megostromolták. A házról azt közölték, hogy az Cemmons otthona.

A jelentések szerint hangosbeszélőn felszólították a férfit, hogy jöjjön elő, majd állítólag egy robotot is beküldtek, végül könnygáz gránátokat dobáltak a házba, amit aztán megostromoltak. Egyes hírek szerint fegyverropogás zaját lehetett hallani ekkor.

Később aztán a rendőrség azt közölte, hogy üres volt a ház, és a gyanúsított, aki súlyosan megsebesülhetett a négy rendőr elleni vasárnapi támadásban, a környéken bujkálhat még.

A BBC hétfőn késő délután pedig azt közölte, hogy a fegyveres, aki a négy rendőrt megölte a Washington államban lévő egyik kávézóban, feltehetőleg belehalt a támadásban szerzett sebeibe, amikor az egyik rendőr visszalőtt rá.