Júlia, Rita
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
13 °C
25 °C

Obama: Felkutatjuk a merényletkísérlet kitervelőit

2009.12.28. 22:19
Az USA nem nyugszik, amíg a detroiti gép elleni merényletkísérlet kitervelőit el nem fogják.

A karácsonykor Detroitban leszálláshoz készülő amerikai utasszállító repülőgépen elkövetett merényletkísérlet értelmi szerzőinek felkutatását ígérte az amerikai elnök.

A kormányzat addig nem nyugszik, amíg nem sikerül felelősségre vonni mindenkit, akinek köze volt a merénylettervhez - jelentette ki Barack Obama hétfőn a Hawaii-szigeteken, ahol téli szünidei vakációját tölti a családjával.

Kijelentette, a kormányzat "hatalmának minden elemét ki fogja használni", hogy felvegye a harcot a terroristákkal "Jemenben, Szomáliában vagy bárhol" másutt.

Obama egyúttal dicsérte a Delta-járat utasainak és személyzetének bátorságát, mivel a közbelépésükkel megakadályozták a katasztrófát.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek