Szilvia
5 °C
16 °C

Életben van az Afganisztánban elrabolt két francia tévés

2010.01.01. 21:13
Az Afganisztánban szerdán elrabolt két francia újságíró életben van és mindketten egészségesek - nyilatkozta munkaadójuk, a France-3 televízió hírigazgatója, megerősítve egyúttal azt, hogy a közszolgálati csatorna két munkatársát rabolták el.

Paul Nahon elmondta, hogy a hírt az újságírók Afganisztánban lévő kollégájától kapták, aki úgy tudja, hogy az afgán hatóságok kapcsolatba léptek a túszszedőkkel.

Az újságírókat szerdán két vagy három afgán társaságában rabolták el Kabultól északra mintegy 120 kilométerre, Kapisza tartományban. A térségben francia katonák állomásoznak a tálibok ellen küzdő, NATO vezette nemzetközi misszió keretében.

A francia hatóságok nem hajlandóak megerősíteni az emberrablást, az ilyen ügyek kényességére hivatkoznak. Csak annyit közöltek, hogy eltűnt a France-3 két újságírója.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?