Valér
-2 °C
0 °C

Százezren támogatták az észak-koreai vezetést

2010.01.02. 15:00 Módosítva: 2010-01-02 15:15:57
Mintegy százezer ember gyűlt össze szombaton Észak-Korea fővárosában, hogy támogatásáról biztosítsa az ország kommunista vezetésének az új évre meghirdetett politikáját.

A sztálinista phenjani kormány - előző nap közölt felhívásában - a könnyűipar és a mezőgazdaság fejlesztését tűzte ki célként az életszínvonal emelése érdekében, valamint kifejezte azon óhaját, hogy vessenek véget Phenjan és az Egyesült Államok ellenséges viszonyának, és javítsák Észak- és Dél-Korea kapcsolatait.

A phenjani rádió szerint a szombati tömeggyűlésen mintegy százezer ember tett ígéretet arra, hogy megvalósítják a központilag kitűzött célokat. Egy magas rangú tisztségviselő a tömeg előtt mondott beszédében megjegyezte: 2010 nagy jelentőséggel bír Észak-Korea számára, amely 2012-re - a kommunista észak-koreai állam megalapítója, Kim Ir Szen születésének századik évfordulójára - "virágzó" szocialista országot akar felépíteni. Kim Ir Szen egyben a mostani észak-koreai vezető, Kim Dzsong Il apja volt.

Észak-Koreában, ahol nem tűrnek meg politikai ellenzéket, az újév alkalmából rendszerint népes tömegdemonstrációkat tartanak az új esztendő alkalmából meghirdetett új kormányzati politika támogatására.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!