Árpád
-2 °C
3 °C

Lövöldözés egy Las Vegas-i bírósági épületben

2010.01.04. 19:48
Lövöldözés történt hétfőn egy Las Vegas-i bírósági épületben; egy szövetségi nyomozó tisztet és egy biztonsági őrt megsebesített puskájával egy ismeretlen férfi, akit ugyancsak meglőttek, és később belehalt sérülésébe.

A tettes a nevadai kaszinóváros belvárosában, egy szövetségi bírósági épület földszinti halljában kezdett el lövöldözni, helyi idő szerint reggel 8 órakor. Eltalált egy úgynevezett marsallt, szövetségi nyomozót, valamint egy biztonsági őrt, majd meglőtték, és kimenekült az épületből; a CNN hírtelevízió jelentése szerint harminc-negyven lövés dördült el.

A fegyveres férfit a több emeletes épülettől egy utcányira elfogták, és nem sokkal később meghalt. A megsebesített nyomozó és biztonsági őr állapotáról egyelőre nincs hír, kórházba szállították őket.

Barbara Morgan, a Las Vegas-i rendőrség szóvivője annyit közölt, hogy az elkövetőt - aki állítólag az épületbe érkezve hirtelen elkezdett lövöldözni - fejbe lőtték. Az épületben több szenátor irodája működik.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?