Jónás, Renátó
5 °C
18 °C

150 000 liter dízel ömlött a Sárga-folyóba

2010.01.05. 08:44 Módosítva: 2010-01-05 08:44:04
Nem fenyegeti a városok vízellátását a Sárga-folyó szennyeződése a kínai hatóságok szerint. A legnagyobb kínai vízforrásba 150 000 liter dízelolaj ömlött.

Elérte a Sárga-folyót az olajszennyezés Kínában. Az ország középső részén egy csővezeték sérülése miatt 150 000 liter dízelolaj ömlött a Vej folyóba, a Sárga-folyó egyik mellékfolyójába még december 30-án. A szennyezés keddre már elérte az ország legjelentősebb vízforrását, a Sárga folyót is, írja a BBC.

china

A hatóságok figyelmeztették a folyó menti városok lakosságát, hogy ne igyanak a vízből, és ne is készletezzenek belőle. A hatóságok szerint a szennyezés amúgy nem fenyegeti a lakosság ellátását.

A BBC jelentése szerint a folyómenti városok fogyasztásuknak csak egy részét fedezik a folyóból vett vízből, nagyobb részét vízalatti bázisokról nyerik.

A szennyezést az állami Kínai Nemzeti Petróleum Vállalat (CNPC) egyik vezetékének sérülése okozta. A szennyezés felszámolásán a China Daily beszámolója szerint legalább hétszáz mentőmunkás dolgozik.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?