Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Zsúfolt hidat mosott el az ár Brazíliában

2010.01.05. 21:20
Legalább heten szörnyethaltak és tizenketten eltűntek Brazília déli részén, amikor a kiadós esőzések miatt megduzzadt Jacui folyó magával sodort egy hidat.

A katasztrófa a Porto Alegrétől, Rio Grande do Sul állam fővárosától 200, Rio de Janeirótól pedig 1500 kilométerre délre fekvő Agudóban történt, ott, ahol december végén a heves esőzések okozta áradások miatt bekövetkező, egymást követő földcsuszamlásokban hetvenketten veszítették életüket.

A hídon élénk forgalom volt, amikor a katasztrófa bekövetkezett. A helyi sajtó hét halottról számolt be, de ezt hivatalos forrásból még nem erősítették meg. A város polgármestere szerint tizenketten eltűntek. "Nagyon erős a folyó sodrása, és nagyon nehezen tudjuk a mentőhajókkal az embereket kimenteni a vízből. Nagyon súlyos a helyzet" - magyarázta a polgármester.

Mint a polgári védelem szóvivője a Globo televízióban elmondta, a folyó sodrása olyan erős volt, hogy egy kamiont a hídtól ötszáz méterre találtak meg a vízben.