Meghalt a Holokauszt Múzeumban lövöldöző férfi

2010.01.06. 21:56
Meghalt észak-karolinai börtönében szerdán az az idős férfi, aki tavaly nyáron a washingtoni Holokauszt Múzeumban lövöldözve megölt egy őrt, és akit akár halálra is ítélhettek volna - jelentette szerdán az ABC News a férfi ügyvédeinek közlése alapján.

A 89 éves Brunn a börtön kórházában halt meg, halálának okát nem közölték. Kórházi illetékesek korábban azonban elmondták, hogy a férfinak - aki a Butner börtönben várta perét - krónikus egészségügyi problémái voltak, amelyek nehezítették pszichiátriai vizsgálatát.

A rasszista és antiszemita nézeteiről ismert férfi 2009. június 10-én puskával a kezében lépett be a fővárosi múzeum kapuján, és azonnal mellbe lőtte a 39 éves Stephen Johns biztonsági őrt, miután az kinyitotta előtte az ajtót. Az elkövető megsebesült, amikor más biztonsági őrök tüzet nyitottak rá, de életben maradt.

Egy amerikai bíróság júliusban emelt vádat a fehér faj felsőbbrendűségét hirdető Brunn ellen. Hét olyan vádpontot fogalmaztak meg ellene, amelyek közül négy halállal is büntethető. Egyebek mellett előre megfontolt szándékkal elkövetett gyilkossággal, valamint "tényleges vagy vélt faji vagy vallási alapon" elkövetett bűncselekménnyel vádolták.

Brunn a fehér felsőbbrendűséget hirdető és antiszemita weboldalt működtetett, és egy zsidógyűlölő tanulmánykötete is megjelent. Az 1980-as években négy évet töltött börtönben, mert el akarta rabolni az amerikai jegybank igazgatótanácsának tagjait.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport