Aliz
6 °C
14 °C

Obamával reklámozza magát egy ruhamárka

2010.01.07. 09:24
A Weatherproof ruhamárka igazgatója egy hírfotón szúrta ki, hogy Barack Obama a cég egyik kabátjában feszít a kínai nagy falon. Megvette a kép jogait, és óriásplakátot készíttetett belőle, de a Fehér Háztól nem kért engedélyt.
Akaratán kívül lett reklámarc
Akaratán kívül lett reklámarc

Akaratán kívül lett egy ruhamárka, a Weatherproof reklámarca Barack Obama, írja a Daily Telegraph. Az Egyesült Államok elnöke a cég egyik kabátját viselte kínai látogatásán. A Weatherproof ezután a Fehér Ház megkérdezése nélkül óriásplakátot készített az Obamáról a nagy falon készített hírfotóból. A felirat szerint Obama "A stílusos vezető".

A felvételt a Weatherproof elnöke szúrta ki. Ismerős volt neki a kabát, ezért nagyítóval vizsgálta meg a képet, és felfedezte cége logóját. A képet az AP fotósa, Charles Dharapak készítete, Stollmack meg megvásárolta a jogokat a hírügynökségtől.

Az eredeti képet Obama kínai látogatásán késítette az AP fotósa Charles Dharapak
Az eredeti képet Obama kínai látogatásán késítette az AP fotósa Charles Dharapak

A Fehér Háztól azonban nem kért engedélyt, mert szerinte nem is kellene. A hirdetés nem állítja, hogy Obama a Weatherproof termékeinek vásárlására buzdítana, egyszerűen azt a tényt állapítja meg, hogy ő is a cég kabátját viseli. "Egy remekül kinéző kabát egy remekül kinéző elnökön" - kommentálta a történteket a Telegraphnak.

Stollmack amiatt sem aggódik, hogy a Fehér Ház hivatalosan is jelezte aggályait. Szerinte inkább hálásnak kéne lenniük, amiért Obama ilyen jól néz ki a ruhájukban.

A hirdetési cég azonban érzékenyebb volt, a Fehér Ház tiltakozása után eltávolította a Times Square-en elhelyezett hirdetést. A New York Times, a New York Post és a Women's Wear Daily pedig eleve elutasította a hirdetés közlését, írja a Telegraph.

Michelle és a PETA
Michelle és a PETA

A Telegraph cikke szerint nemcsak Obama, hanem neje, Michelle is akarata ellenére lett reklámfigura. A firs lady a radikális állatvédő szervezet, a PETA kampányanyagán jelent meg, mint a szörmeviseletet elutasító hírességek egyike. A PETA nem kért engedélyt Michelle Obamától.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?