Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Pokolgép robbant Athén központjában

2010.01.09. 20:33
Pokolgép robbant szombat este Athén központjában, a görög parlament közelében, de a detonációban senki sem sérült meg, s az anyagi kár sem jelentős - közölte a rendőrség.

Egy névtelen telefonáló 17 perccel korábban értesítette az egyik országos napilap szerkesztőségét a szerkezet elhelyezéséről, és a rendőrség még a robbanás előtt lezárta a környéket, leállítva a görög főváros egyik fő sugárútjának forgalmát is.

A beszámolók szerint a robbanószerkezetet a merénylő egy szeméttárolóban hagyta a parlament előtti területen, az Ismeretlen Katona sírja közelében.

Görögországban több baloldali szélsőséges csoport is gyakorta hajt végre pokolgépes támadásokat üzleti célpontok, kormányhivatalok és bankfiókok ellen. Az eszközöket azonban rendszerint késő éjszaka helyezik el, vagy előre értesítik a hatóságokat, így robbantásaik ritkán követelnek áldozatokat.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?