Gusztáv
3 °C
6 °C

Berlusconi meggyógyult

2010.01.11. 14:50 Módosítva: 2010-01-11 14:50:18
berlusconi

Silvio Berlusconi hétfőn visszatért római rezidenciájára, hogy ismét munkába álljon. Az olasz kormányfő négy hétig lábadozott, miután decemberi megtámadták. A 73 éves miniszterelnököt december 13-án, Milánóban dobta arcon egy zavart elemállapotú férfi a milánói dóm miniatűr, fémből készült változatával. A kormányfő orrcsontja több helyen megrepedt, két foga kitört.

A támadás után négy éjszakát töltött egy milánói kórházban, majd az orvosok felszólították, hogy felépülése érdekében hetekig kerülje a nyilvánosságot. A támadás óta eltelt időt Milánó közelében lévő házában töltötte, a múlt héten pedig a francia Riviérán látták Berlusconit.

Silvio Berlusconi mosolyogva érkezett meg a Róma központjában lévő rezidenciájára, azt mondta az összesereglett újságíróknak, hogy "jól vagyok". Az AFP francia hírügynökség beszámolója szerint vastag púderréteg takarta arcát, amelyen át mégis lehetett látni egy kisebb sebhelyet a szájánál.

Az olasz kormányfő azonnal megkezdi a munkát: egy munkaebéddel indít, majd a jogi- és adóreformokkal foglalkozik. Berlusconi várhatóan megbeszélést tart majd Georgio Napolinato olasz államfővel is.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!