Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Berlusconi meggyógyult

2010.01.11. 14:50 Módosítva: 2010-01-11 14:50:18
berlusconi

Silvio Berlusconi hétfőn visszatért római rezidenciájára, hogy ismét munkába álljon. Az olasz kormányfő négy hétig lábadozott, miután decemberi megtámadták. A 73 éves miniszterelnököt december 13-án, Milánóban dobta arcon egy zavart elemállapotú férfi a milánói dóm miniatűr, fémből készült változatával. A kormányfő orrcsontja több helyen megrepedt, két foga kitört.

A támadás után négy éjszakát töltött egy milánói kórházban, majd az orvosok felszólították, hogy felépülése érdekében hetekig kerülje a nyilvánosságot. A támadás óta eltelt időt Milánó közelében lévő házában töltötte, a múlt héten pedig a francia Riviérán látták Berlusconit.

Silvio Berlusconi mosolyogva érkezett meg a Róma központjában lévő rezidenciájára, azt mondta az összesereglett újságíróknak, hogy "jól vagyok". Az AFP francia hírügynökség beszámolója szerint vastag púderréteg takarta arcát, amelyen át mégis lehetett látni egy kisebb sebhelyet a szájánál.

Az olasz kormányfő azonnal megkezdi a munkát: egy munkaebéddel indít, majd a jogi- és adóreformokkal foglalkozik. Berlusconi várhatóan megbeszélést tart majd Georgio Napolinato olasz államfővel is.