Lövöldözés egy japán bárban

2010.01.12. 21:05
Három embert megölt, majd magával is végzett egy 49 éves japán férfi, aki egy vadászpuskával kezdett lövöldözni egy bárban, az ország nyugati részén. A férfi anyósával beszélgetett válásáról a bárban, amikor váratlanul elhagyta a szórakozóhelyet, és később egy vadászpuskával tért vissza.

A lövöldözés helyi idő szerint reggel nyolc órakor történt, az Oszaka városához közel eső Habikino városban. A férfi a bárban lőtt vadászfegyverével, majd az utcán saját magával is végzett - közölte Oszaka prefektúra rendőrségi szóvivője.

A Kyodo japán hírügynökség közlése szerint a támadó, a 49 éves Szugiura Jasuhisa az oszakai önkormányzat alkalmazásában állt. A halottak között van a férfi anyósa, a bár egyik alkalmazottja, valamint a tulajdonos, aki a kórházba szállítás után halt meg.

Szemtanúk beszámolója szerint Szugiura a válásáról beszélgetett anyósával, amikor hirtelen nagyon izgatott lett, váratlanul elhagyta a bárt, majd nem sokkal később felfegyverkezve tért vissza. A lövöldözések nagyon ritkának számítanak Japánban, ahol a fegyvertartást szigorú törvényekkel szabályozzák.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport