Jenő
-2 °C
6 °C

Lövöldözés egy japán bárban

2010.01.12. 21:05
Három embert megölt, majd magával is végzett egy 49 éves japán férfi, aki egy vadászpuskával kezdett lövöldözni egy bárban, az ország nyugati részén. A férfi anyósával beszélgetett válásáról a bárban, amikor váratlanul elhagyta a szórakozóhelyet, és később egy vadászpuskával tért vissza.

A lövöldözés helyi idő szerint reggel nyolc órakor történt, az Oszaka városához közel eső Habikino városban. A férfi a bárban lőtt vadászfegyverével, majd az utcán saját magával is végzett - közölte Oszaka prefektúra rendőrségi szóvivője.

A Kyodo japán hírügynökség közlése szerint a támadó, a 49 éves Szugiura Jasuhisa az oszakai önkormányzat alkalmazásában állt. A halottak között van a férfi anyósa, a bár egyik alkalmazottja, valamint a tulajdonos, aki a kórházba szállítás után halt meg.

Szemtanúk beszámolója szerint Szugiura a válásáról beszélgetett anyósával, amikor hirtelen nagyon izgatott lett, váratlanul elhagyta a bárt, majd nem sokkal később felfegyverkezve tért vissza. A lövöldözések nagyon ritkának számítanak Japánban, ahol a fegyvertartást szigorú törvényekkel szabályozzák.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?