Albert, Lipót
3 °C
12 °C

A pápa megbocsátott az őt elsodró nőnek

2010.01.13. 14:16
A pápa fogadta azt a fiatal nőt, aki a vatikáni Szent Péter-bazilikában tartott karácsonyi éjszakai mise kezdetén megpróbálta megérinteni őt.

XVI. Benedek a szokásos heti nyilvános audienciája után szerdán találkozott a svájci-olasz állampolgárságú Susanna Maiolóval, aki sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy a pápa közelébe próbált férkőzni. A pápa megbocsátott a 26 éves nőnek - közölte Federico Lombardi, a Vatikán szóvivője.

Susanna Maiolo átugorva az elválasztó korlátot az oltárhoz vonuló katolikus egyházfőhöz rohant a karácsonyi éjszakai mise kezdetén. Sikerült megragadnia a pápa öltözékét, XVI. Benedek emiatt elvesztette egyensúlyát és elesett, de nyomban felállt, és folytatta útját, mintha mi sem történt volna. Csúnyán összetörte viszont magát Roger Etchegaray bíboros, aki a pápa mögött ment.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?