Viola
-6 °C
-2 °C

Robbanás egy ukrajnai kórházban, hét halott

2010.01.18. 12:17 Módosítva: 2010-01-18 19:39:12
Legalább hét ember meghalt a kelet-ukrajnai Luhanszk kórházában, ahol egy robbanást követően több emelet is összeomlott. Hat embert még keresnek.

Hétre emelkedett az esti órákra a kelet-ukrajnai Luhanszk város kórházában hétfő reggel történt robbanás áldozatainak száma, közölte a megyei közigazgatási hivatal.

Julija Timosenko kormányfő a baleset helyszínére utazott, a kutatás az esti órákban is folytatódott.

A vizsgálat első adatai szerint az intenzív osztályon egy oxigénpalack robbant fel a munkavédelmi előírások be nem tartása miatt. A robbanás következtében megrongálódott a négyemeletes épület valamennyi emeletének födémje.

Az egészségügyi minisztérium közlése szerint több mint 260 beteg és nagyjából 50 fős személyzet volt a kórházban a robbanás idején. Hat egészségügyi dolgozót még keresnek, akiknek nyomuk veszett a reggeli robbanáskor. A luhanszki mentőszolgálat szerint a robbanásban öten megsérültek, ők a baleset idején a kardiológiai, a neurológiai, a tüdőgyógyászati és az intenzív osztályon feküdtek, egyikük állapota súlyos.

Rinat Ahmetov, az ellenzéki Régiók Pártja "szürke eminenciása", a leggazdagabb ukránok egyike közleményben tudatta, hogy az általa létrehozott jótékonysági alapítvány 1 millió hrivnyát (körülbelül 23 millió forintot) adományoz az áldozatok megsegítésére.

A baleset ügyében a főügyészség eljárást indított.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!