Tekla
5 °C
19 °C

Természetfeletti erők segítették Basescut

2010.01.18. 13:03 Módosítva: 2010.01.18. 13:15
A román elnökválasztáson vesztes Mircea Geoana állítja, ellenfele nem véletlenül feszített ibolyakékben, a televíziós vitában érezte, energetikai támadások érik.

Riválisa szerint paranormális, ezoterikus erőket vetett be a választási kampány során Traian Basescu román elnök.

Mircea Geoana, a román szociáldemokrata párt vezetője szerint a demokrata párti Basescu az elnökválasztás döntő televíziós vitájában paranormális képességű személyek segítségét vette igénybe. Az információt Geoana felesége és több neves politikus, köztük Victor Hrebenciuc, Geoana kampányfőnöke is megerősítette.

Diszkrét megfigyelés

Geoana, aki szoros versenyben maradt alul a választási versenyben, hangsúlyozta: tudja, hogy bukásának parapszichológiai jelenségekkel való indoklása gyerekes magyarázkodásnak tűnhet. Ugyanakkor azt állítja, hogy Basescu két férfit bízott meg természetfeletti befolyásolással. A december 3-i televíziós vita során ők a kamerától jobbra álltak, illetve diszkréten megfigyelés alatt tartották és kísérték őt. Geoana szerint Basescu hisz ezekben az erőkben, és a szovjet titkosszolgálat mintájára alkalmazza őket.

basescu

Mihaela Geoana, a politikus felesége elmondta, hogy a választási vita során ő maga is erőtlen volt, férjén pedig "energetikai támadások" nyomait érezte. Szerinte a férfi nem normális módon válaszolt a kérdésekre annak ellenére, hogy felkészült azokra, és korábban már több válaszlehetőséget is kidolgozott.

Segített az ibolyakék

Hrebenciuc elmondta: az sem véletlen, hogy a kampány során több demokrata párti vezető, köztük Basescu is, ibolyakék ruhadarabokat viseltek, valamint, hogy a vitát éppen egy csütörtöki napon tartották meg. Ez a nap ugyanis az ezoterikában az ibolyakék lángként ismert szimbólum, a szín pedig a befolyásolásban segít.

Hrebenciuc felszólította a sajtót, hogy az információt ne kezeljék viccként.

Basescu ironikusan az év színének nevezte az ibolyakéket.