István, Vajk
20 °C
35 °C
Index - In English In English Eng

Az USA megkönnyíti a haiti árvák örökbefogadását

2010.01.19. 11:44 Módosítva: 2010.01.19. 11:49
Az Egyesült Államok ideiglenesen megkönnyíti a földrengésben elárvult haiti gyerekek örökbefogadását. Ugyanakkor nem enyhít bevándorlási politikáján, visszafordítja a menedékkérőket.
haitichild

Az Egyesült Államok minden esetet külön megvizsgálva, enyhébb feltételekkel hagyja jóvá olyan árvák örökbefogadását, akikről a port-au-prince-i kormány már igazolta, hogy örökbe fogadhatók külföldön, és örökbefogadásukat már elindította egy amerikai család. A feltételek enyhítése annyit jelent: ahhoz, hogy az illető árvát az Egyesült Államokba utaztassák, nem kell megvárni a gyermek minden haiti hivatalos dokumentumának kiállítását. Janet Napolitano belbiztonsági miniszter ugyanakkor elmondta: a menedékért folyamodó haitiakkal szemben egyáltalán nem enyhítik a bevándorlási szabályokat. Néhány kivétellel mindenkit visszafordítanak.

Az amerikai hatóságok arra számítanak, hogy a haiti lakosok a katasztrofális körülmények miatt tömegesen próbálnak meg hajón eljutni az Egyesült Államokba. Emiatt más menekülttáborba költöztetnek több száz embert a legnagyobb dél-floridai táborból. Menekülteket ideiglenesen elszállásolni a Kuba szigetén lévő guantánamói amerikai haditengerészeti bázison is tudnak. Ezen a bázison van a terroristagyanús személyek amerikai börtöntábora is, de távol attól a helytől, ahova a menekülteket befogadnák.

haitichild2

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport