Aliz
6 °C
14 °C

Magyar igazgatója lesz a WHO európai irodájának

2010.01.19. 17:11
Február 1-től Jakab Zsuzsanna lesz az Egészségügyi Világszervezet Európai Regionális Irodájának igazgatója. Jakab Zsuzsanna eddig az Európai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ igazgatója volt.

Jakab Zsuzsanna jelenleg az EU Európai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központjának (ECDC) igazgatója. A WHO Európai regionális igazgatói állását 2009-ben pályázta meg, mivel a jelenlegi igazgató, Marc Danzon megbízatása 2010. január 31-ig szól.

Jakab Zsuzsanna
Jakab Zsuzsanna

A WHO Európai Régiója 52 tagállamának képviselőinek többsége a Regionális Bizottság 2009. szeptemberi ülésén Jakab Zsuzsanna pályázatát tartotta a legjobbnak, és így az ő kinevezését javasolták az Egészségügyi Világszervezet Végrehajtó Tanácsának.

A Végrehajtó Tanács a javaslatot keddi egyhangúlag elfogadta és így 2010. február 1-től Jakab Zsuzsanna személyében magyar igazgatója lesz az Egészségügyi Világszervezet európai regionális irodájának.

Jakab Zsuzsanna jelenlegi beosztásában, illetve új megbízatásával a legmagasabb olyan beosztás betöltésére pályázott sikeresen, amelyet az egészségügy területén Európai Uniós, illetve nemzetközi szervezetnél magyar állampolgár elnyert, közölte az Egészségügyi Minisztérium.

Jakab Zsuzsanna öt éven át vezeti az Egészségügyi Világszervezet európai regionális irodáját.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?