Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szlovákia három guantánamói foglyot fogad be

2010.01.19. 10:19
A bezárásra ítélt guantánamói börtöntáborból Szlovákiába érkező rabok állítólag nem tartoznak a veszélyes terroristák közé

Szlovákia állítólag három foglyot fogad be a bezárásra ítélt guantánamói börtöntáborból. Az Sme.sk hírportál szerint a pozsonyi hatóságok kedden jelentik be hivatalosan, hogy az év végéig három rabot fogad be Szlovákia. A szlovák külügyminisztériumból származó értesülések szerint az érintettek nem tartoznak a veszélyes terroristák közé.

A guantánamói amerikai támaszponton az Egyesült Államokat 2001. szeptember 11-én ért terrortámadások után hoztak létre börtöntábort. Barack Obama új amerikai elnök hivatalba lépése után bejelentette, hogy a tábort egy éven belül bezárják. Néhány ország vállalta, hogy befogad foglyokat, Magyarország egy guantánamói rab érkezett.