Egy hét után is találtak túlélőket

2010.01.20. 08:54
Élve emeltek ki egy hetvenéves asszonyt a mentőalakulatok a haiti főváros egyik székesegyházának, valamint egy huszonöt éves nőt egy üzletközpont romjai alól kedden.

Anna Zizit mexikói tűzoltók emelték ki a törmelék alól, majd fektették hordágyra. A mentők infúziót kötöttek rá. Az idős asszony dalra fakadt, amint ismét biztonságban érezte magát. A mentőalakulat tagjai pedig sírva fakadtak örömükben. Az életben lévő asszonyról már korábban is tudtak. Sarah Wilson, a Christian Aid brit segélyszervezet szóvivője elmondta, hogy a mentőalakulatok tömlőn keresztül rendszeresen vizet juttattak el hozzá.

Nem sokkal az idős ember után élve mentettek ki Port-au-Prince egyik bevásárlóközpontjának romjai közül egy 25 éves nőt is. Egészséges és a körülményekhez képest jó állapotban van.

Az országba vezényelt amerikai katonák kedden figyelmeztettek: lassan elfogy a remény arra, hogy újabb túlélőket találjanak.hati

A múlt heti haiti földrengés hetvenötezer halálos áldozatot követelt, 250 ezer ember megsérült, egymillióan pedig hajléktalanná váltak - közölte kedden a polgári védelmi hivatal. A karibi országban kétségbeejtő hiány mutatkozik ivóvízből, élelmiszerből, orvosi felszerelésből és szakképzett egészségügyi személyzetből, valamint szálláshelyből a hajléktalanoknak. A Richter-skála szerinti 7-es erősségű múlt keddi földrengés a haiti főváros, Port-au-Prince épületeinek felét lerombolta.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport