Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Egy hét után is találtak túlélőket

2010.01.20. 08:54
Élve emeltek ki egy hetvenéves asszonyt a mentőalakulatok a haiti főváros egyik székesegyházának, valamint egy huszonöt éves nőt egy üzletközpont romjai alól kedden.

Anna Zizit mexikói tűzoltók emelték ki a törmelék alól, majd fektették hordágyra. A mentők infúziót kötöttek rá. Az idős asszony dalra fakadt, amint ismét biztonságban érezte magát. A mentőalakulat tagjai pedig sírva fakadtak örömükben. Az életben lévő asszonyról már korábban is tudtak. Sarah Wilson, a Christian Aid brit segélyszervezet szóvivője elmondta, hogy a mentőalakulatok tömlőn keresztül rendszeresen vizet juttattak el hozzá.

Nem sokkal az idős ember után élve mentettek ki Port-au-Prince egyik bevásárlóközpontjának romjai közül egy 25 éves nőt is. Egészséges és a körülményekhez képest jó állapotban van.

Az országba vezényelt amerikai katonák kedden figyelmeztettek: lassan elfogy a remény arra, hogy újabb túlélőket találjanak.hati

A múlt heti haiti földrengés hetvenötezer halálos áldozatot követelt, 250 ezer ember megsérült, egymillióan pedig hajléktalanná váltak - közölte kedden a polgári védelmi hivatal. A karibi országban kétségbeejtő hiány mutatkozik ivóvízből, élelmiszerből, orvosi felszerelésből és szakképzett egészségügyi személyzetből, valamint szálláshelyből a hajléktalanoknak. A Richter-skála szerinti 7-es erősségű múlt keddi földrengés a haiti főváros, Port-au-Prince épületeinek felét lerombolta.