Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Tefillin miatt fújtak terorriadót egy amerikai gépen

Az amerikai hatóságok csütörtökön őrizetbe vettek egy férfit egy repülőgépen, bombafenyegetés miatt. A CBS értesülései szerint a New York-ból indult gép utasai bombának hitték egy zsidó férfi imaszíját, amelyet a felszállás után csavart magára, hogy imádkozzon.
tefillin250

Terrorriadó után őrizetbe vettek egy férfit csütörtökön egy Philadelphiába irányított repülőgép fedélzetén az Egyesült Államokban. Az FBI philadelphiai irodájánák szóvivője ennél több információt nem tudott mondani az esetről, de közölte, hogy "minden egységünk a gépnél van". Az eredetileg Louisville-be tartó gép utasát azért vették őrizetbe, mert a jelentések szerint "a kezéhez egy szerkezet volt erősítve, amelyből drót lógott ki".

A CBS amerikai televízió úgy értesült, hogy a New York-ból indult gép utasai a zsidó férfi imaszíját hitték bombának, amelyet a felszállás után csavart magára.

Az FBI szóviője elmondta, hogy a gép incidens nélkül szállt le Philadelphiában, és az utasokat, valamint a személyzetet vissza is engedték a gépre. A CBS híre szerint a terrorgyanúba keveredett utast kihallgatták az amerikai közlekedésbiztonsági hatóság emberei. A gépet, amelyet a belbiztonsági szolgála emberei vettek körbe leszállás után, bombakereső egységek kutatták át.

tefillin450

A fekete szíjjal összekötött két fekete tokból álló tefillint a hithű zsidók a reggeli ima alatt használják: az egyik tokot a fejre, a másikat a karra erősítik fel a szíjjal.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!