Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szállodáknál robbantottak Bagdadban

2010.01.25. 16:19
Erős robbanások rázták meg Bagdadot hétfőn, a merényleteket néhány perc eltéréssel hajtották végre belvárosi szállodáknál. Az öngyilkos merénylők kisbuszokkal hajtottak a helyszínre. Sok a halálos áldozat.

Három erős robbanás volt Bagdadban, egy nagy szállodáknak helyet adó belvárosi övezetben, nem messze a kormányzati negyedtől. A rendőrség szerint 36-an életüket vesztették, csaknem 70-en megsebesültek.

Az első robbanás a Tigris folyó keleti partján, az Ishtar Sheraton szálloda közelében, a második a Babylon hotelnél, a harmadik az al-Hamra szállónál történt. A három robbanás mindössze pár perc különbséggel következett be az egymástól távol lévő épületeknél. A televíziós felvételeken látszik, hogy a robbanások kivédésére emelt falak a földre omlottak, és kiégett több autó.

TRNic422995

A belügyminisztérium szerint a merénylők láthatóan a szállodákat szemelték ki célpontnak. Mindhárom helyen kisbuszokat használtak, melyeket magukkal együtt robbantottak fel. Az  al-Hamra szállónál fegyveresek előbb tüzet nyitottak az őrökre, és amikor azok fedezéket kerestek, akkor hajtott az épülethez a kamikaze.

Bagdadban a legutolsó nagy merényletek decemberben voltak: a 8-án történt öt összehangolt robbantás 127 halálos áldozatot szedett.