Etelka, Aletta
-3 °C
1 °C

Bin Laden lett a klímaváltozás prófétája

2010.01.29. 15:12
Oszama bin Laden új üzenetében az Egyesült Államokat vádolja a klímaváltozásért, és a dollár bojkottjára szólít fel. Öt nap alatt ez már a második hangfelvétel, amelyet az al-Kaida vezetőjének tulajdonítanak.

Az Egyesült Államokat és a nagy ipari országokat okolja a klímaváltozásért az al-Kaida vezetőjének tulajdonított hangüzenetben Oszama bin Laden, írja a BBC.

Az al-Dzsazíra arab tévéadón lejátszott hangfelvételen a terroristavezér az amerikai dollár bojkottjára szólít fel, hogy "ezzel felszabaduljon a világ a szolgaságból."

Bin Laden az üzenetben elítéli George Bush korábbi amerikai elnököt, amiért nem ratifikálta a kiotói egyezményt a klímaváltozás elleni harcban. Szerinte Bush és kormányzata a nagyvállalatok nyomására cselekedtek.

Egyelőre nem lehet tudni, hogy valóban bin Laden beszél-e a felvételen.

 
Bin Laden fantomképe az újságban
Bin Laden fantomképe az újságban

Az előző hét végén egy szintén neki tulajdonított hangfelvételen bin Laden vállalta az egyik amerikai repülő elleni merényletkísérletet. Barack Obama amerikai elnök szerint bin Laden gyengeségét mutatja, hogy vállalta a nigériai diák sikertelen merényletkísérletét.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!